Wie zijn wij?

Stichting ‘Je mag er zijn’ Midden Nederland is een onafhankelijke stichting met een voltallig bestuur en eigen financiële administratie. Het bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter: Anneke Hage-Bostelaar
  • Penningmeester: Gonny Kasteleijn
  • Secretaris: Irene Stam
  • Bestuurslid: Ellis de Wildt

Ons doel is om pleegkinderen in pleeggezinnen of gezinshuizen de praktische helpende hand te bieden. Dit doen we door middel van het gratis verstrekken van 2e hands kinderkleding , speelgoed en andere artikelen die nodig zijn om een kind in een pleeggezin of gezinshuis op te vangen.

Door middel van acties en sponsors proberen we het hoofd, financieel, boven water te houden. Voor informatie hierover verwijzen we je graag door naar de sponsor pagina van deze website, te vinden via het menu boven aan deze pagina.

In 2006 is een pleegmoeder klein begonnen met een goed idee. En dat bleek een schot in de roos. In de jaren daarna hebben andere het idee en dezelfde doelstelling overgenomen. En zo ontstonden er nog andere, onafhankelijke, stichtingen met dezelfde doelstelling maar ieder met zijn eigen bestuur en bijbehorende administratie.

In 2012 is Stichting ‘Je mag er zijn’ Midden Nederland opgericht. Vanaf die tijd hebben we kunnen genieten van subsidie van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Vanaf 2019 is deze subsidie gestopt en gaan we op eigen benen verder.

In Juni 2019 is er een item gemaakt over ons door omroep Gelderland. Hier onder het filmpje. Het geeft een goed beeld van wie we zijn en waar we voor staan!

Wat hebben we te bieden voor pleeg-/gezinshuis-ouders?

Als pleeg-/gezinshuis- ouder kun je in het magazijn gratis tweedehands kinderkleding  (maat 50 tot en met 176) uitzoeken. Ook hebben we gratis kinderwagens, gratis autostoeltjes, gratis boxen, gratis speelgoed, gratis fietsjes – en nog veel meer. Allemaal voor pleegkinderen.

Pleeg-/gezinshuis-ouders zijn van harte welkom, tijdens de openingstijden of in geval van nood op afspraak, om in het kledingmagazijn te komen kijken of er iets bij zit waar je wat aan hebt, of beter gezegd: waar je pleegkind wat aan heeft.

Daarnaast helpen we graag tienermoeders en gezinnen die van een absoluut minimum moeten leven. Dat gaat via een aantal contacten met hulpverleners.

Waarom?

Als je al wat langer in de pleegzorg meedraait, weet je dat het voor pleegkinderen meestal geen rozengeur en maneschijn is. Maar jij geeft ze vanaf het eerste moment dat ze bij je binnenkomen liefde en aandacht.

Soms zijn deze kinderen zo uit hun vertrouwde omgeving weggeplukt. Dan staan ze bij jou op de stoep met dat wat ze toevallig aanhebben aan kleding. Laat er dan een kledingmagazijn zijn, waar je met of zonder het kind, kleding en andere artikelen kunt komen uitzoeken.

Het kan ook zo zijn dat je nog geen kinderen hebt en helemaal vanaf het begin gaat beginnen met een pleegkind. Je huis is nog niet ingericht op de komst van een kind. Ook dan biedt het kledingmagazijn de helpende hand.

Of misschien ben je al jarenlang pleegouder. En schuif je de kleding door van het ene naar het andere kind, maar ook dat houdt een keer op. En de wandelwagen die al 20 jaar meegaat loopt niet echt soepel meer, en is een extra dekbed toch wel handig bij het wassen.

Voor al die redenen (en meer!) is er het kledingmagazijn. We helpen ook jou graag!