Hoe werkt het doneren van goederen?

Voor de grote artikelen zoals kinderwagens, kinderstoelen, bedjes etc. vragen we je even met ons te overleggen of er ruimte voor is, anders zijn we genoodzaakt het meteen naar de stort te doen.

Van alle kanten krijgen we kleding en andere goederen aangeboden, daar zijn we heel blij mee! Meestal kunnen we alles wel gebruiken zolang het natuurlijk weer bruikbaar is voor een kind. Bij twijfel of als het grote artikelen zijn graag even contact opnemen, het zou jammer zijn als je voor niks komt.
Kleding maar ook speelgoed, wagens, bedjes, fietsen etc. nemen we in, maar omdat we geen kringloopwinkel of vuilstort zijn hebben we een paar regels:

  1. de artikelen moeten heel, schoon, compleet, van deze tijd zijn en zeker nog een ronde mee gaan! we stellen het op prijs als je dat van te voren wilt controleren, of anders even wilt overleggen.
  2. kleding nemen we alléén in als het bij het seizoen past, heel en schoon is.
  3. kleding in de maat van 50 tot en met maat 176, kunnen we zelf gebruiken.
  4. Kleding boven maat 176 ( dus ook volwassen kleding en schoenen) mag je ook doneren wat we niet zelf kunnen gebruiken doen wij meteen door naar een ander goed doel waarvoor wij weer een kilo prijs voor krijgen
  5. grote artikelen, zoals bedden, fietsen, kinderwagens en meubels, graag even in overleg, daar hebben we niet altijd ruimte voor.
  6. schoenen willen we ook zeker hebben maar alléén als ze nog mooi zijn.

Alles kan binnen de openingstijden gebracht worden, mocht dat niet uitkomen dan kunnen we ook altijd op een andere dag een afspraak maken.

Ook volwassen kleding hebben we graag.

Je kan ook je volwassen kleding doneren, dit kan meteen in de container buiten. Het verschil met de kinderkleding is dat wij de volwassen kleding niet zelf uitzoeken maar meteen door geven aan Climpex, Deze kleding wordt dan, samen met de kinderkleding die wij over hebben, opgehaald. Voor het totaal krijgen wij een kilo prijs.

Alle bruikbare kleding uit deze container gaat naar de armste delen van Eurazië/ zuidoost Europa. Climpex zorgt ervoor dat de kleding betaalbaar is voor de armste bevolkingsgroepen.

LET OP: Ze hebben graag alleen bruikbare kleding, schoenen en ander textiel, dus geen vodde!

Ze zijn ook blij met: dekbedhoezen, lakens, gordijnen, schoenen, handdoeken, knuffels etc. Zolang het bruikbaar is en geen kapot goed!