Goederen doneren

Hoe het werkt als je goederen wilt doneren.

 

Van alle kanten krijgen we kleding en andere goederen aangeboden, daar zijn we heel blij mee. Meestal kunnen we alles wel gebruiken zolang het natuurlijk weer bruikbaar is voor een kind. Kleding maar ook speelgoed, wagens, bedjes, fietsen etc. nemen we in, maar omdat we geen kringloop winkel of vuilstort zijn hebben we een paar regels:

  1. de artikelen moeten heel, schoon en compleet zijn, we stellen het op prijs als je dat van te voren wilt controleren.
  2. kleding nemen we alléén in als het bij het seizoen past, heel en schoon is.
  3. kleding in de maat van 50 tot en met maat 176, kunnen we zelf gebruiken.
  4. Kleding boven de maat 176 ( dus ook volwassen kleding) mag je ook doneren maar doen wij meteen door naar Curitas, waarvoor wij weer een bedrag per kilo krijgen
  5. grote artikelen, zoals bedden en meubels, graag even in overleg, daar hebben we niet altijd ruimte voor.
  6. schoenen willen we ook zeker hebben maar alléén als ze nog mooi en weinig gedragen zijn.

Alles kan binnen de openingstijden gebracht worden, mocht dat niet uitkomen dan kunnen we ook altijd op een andere dag een afspraak maken.
In bijzondere gevallen komen we de artikelen ophalen, dit kan je overleggen door even contact op te nemen.


Ook volwassen kleding hebben we graag.

Je kan ook je volwassen kleding doneren. Het verschil met de kinderkleding is dat wij de volwassen kleding meteen weer door geven aan Curitas. Deze kleding wordt dan, samen met de kinderkleding die wij ‘afgeschreven’ hebben, opgehaald. Voor het totaal aan aantal kilo’s krijgen wij dan een kleine bijdrage. Het zou fijn zijn als de volwassen kleding gescheiden is van de kinderkleding zodat we meteen de zakken apart kunnen zetten.

Ze zijn ook blij met: dekbedhoezen, lakens, gordijnen, schoenen, handdoeken, knuffels etc. kijk voor de volledige voor hun inzamelbeleid op hun site

.