Fijne zomer! Maar eerst nog even dit:

 

Zo vlak voor de zomervakantie roepen we nog even om hulp. Naast dat we nog steeds blije pleegkinderen en – ouders zien na een bezoek aan ons magazijn, gebeurt er achter de schermen ook veel. Zo had ik al eerder aangekondigd dat we zelf opzoek moeten naar sponsors en andere inkomsten bronnen. Nu heeft de gemeente ons ook laten weten dat onze mooie ruimte op deze locatie niet past binnen het bestemmingsplan. Kortom we hebben nu twee problemen die we moeten tackelen om de voortgang van ‘Je mag er zijn’ in Woudenberg te waarborgen. Over dat laatste in een volgende nieuwsbrief meer, ik hoop dat er dan wat meer concreet is.

 

Maar hoe kunnen jullie nu helpen??

De actie van kinderpostzegels krijgt dit jaar een nieuwe demensie, te weten: ‘lokaal besteden’. Voor de kinderpostzegelactie kunnen scholen kiezen om een deel van hun opbrengst (minimaal 250, maximaal 1.000 euro) te besteden in hun eigen regio aan een door hen zelf gekozen goed doel. (Wat dat goede doel dan kan wezen hoef ik natuurlijk niet nader uit te leggen )

Kinderpostzegels wil zo, met ‘lokaal besteden’,  kinderen en leerkrachten meer betrekken in het doel van de Kinderpostzegelactie namelijk; andere kinderen helpen!

Scholen in een straal van 30 KM rondom Woudenberg ( en dat is best een groot gebied)  kunnen zich aanmelden en ons als goed doel kiezen. Scholen die daar buiten liggen kunnen altijd nog Kinderpostzegels zelf laten kiezen naar wel goed ( pleegzorg) doel het gaat. Het zou kunnen dat het dan alsnog bij ons terecht komt.

Dus wat nu!

Zouden jullie, nog vóór de zomervakantie, op de school van je (pleeg) kind willen navragen of ze hier al over hebben nagedacht? En mochten ze bedacht hebben niet mee te doen aan de kinderpostzegelactie, dan is dit misschien een leuke aanleiding om zich alsnog op te geven.
Scholen moeten uiterlijk begin September alles hebben doorgegeven!

In het kort, en heel concrete, komt het er dus op neer dat als je toch je kind naar school brengt, loop even naar de juf of meester van groep 7/8 om dit voor te leggen. Nou kleine moeite toch? En als je dan na de vakantie nog eens bij die juf of meester langs wilt gaat als reminder zou dat helemaal geweldig zijn. Voor jullie een kleine moeite die alleen een beetje tijd kost, maar voor ons een groot verschil kan maken; of alle pleegouders en -kinderen voorlopig nog bij ons terecht kunnen of niet!

Dank je wel alvast!
Voor meer zekerheid in de toekomst kunnen we niet zonder elkaar. Laten we samen de schouders eronder zetten voor een mooie toekomst voor ‘Je mag er zijn’!

 

Fijne zomer allemaal, wij blijven in principe open op de gebruikelijke tijden, maar het kan eens voorkomen dat dat toch niet lukt. Houd daarom de website en facebook/twitter goed in de gaten!

Posted on July 5, 2018 at 8:02 pm

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *