Voorjaars nieuws!

We zitten al weer ruim in 2018 hoogste tijd om weer een nieuwsbrief te sturen. In deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte brengen van leuke weetjes en de laatste ontwikkelingen, en die zijn er zeker! Het is een uitgebreide nieuwsbrief geworden, we hopen dat je de tijd wilt nemen om hem te lezen.

De grootste verandering die dit jaar plaats vind is ligt op financieël gebied. Sommige van jullie hebben we al gesproken maar we hebben jullie aller hulp nodig voor het voortbestaan van ‘Je mag er zijn’. Na 7 jaar gesubsidieerd te zijn door stichting Kinderpostzegels, wordt het nu tijd om op eigen benen te staan. Vanaf 2019 vervalt die subsidie en zodoende zijn we opzoek naar andere mogelijkheden.

Hieronder zetten we alle mogelijkheden voor sponsoring op een rijtje, en we willen vragen aan jullie om ons te helpen hierbij. Wij zijn ervan overtuigd dat dit moet gaan lukken.

De club van 100!

De club van 100 bestaat uit bedrijven en ondernemingen die maandelijks 100 euro willen doneren, zodat we zekerheid hebben van een stabiele, financiële situatie!  Wij kunnen dan, in overleg, het bedrijfslogo op onze speciale pagina plaatsen. Heb je connecties bij bedrijven of ken je een ondernemer die wel zou willen sponsoren, zou je die dan voor ons willen benaderen? Flyers met enige uitleg, zijn bij ons te verkrijgen.

 

Wordt vriend van de stichting!

Alle beetjes helpen zeggen ze altijd, en dat geloven wij ook. Als pleegouder kan je gratis bij ons de spullen komen halen. Maar wat heb je aan gratis als wij de deuren moeten sluiten?  We vragen jullie om vriend te worden van de stichting, dat kan, voor een zelf te bepalen, bedrag per maand. Ook hiervoor hebben we formulieren, die liggen in het magazijn. Of kijk even op de sponsor pagina van de website.

 

Wat kan je nog meer doen?

Als je wilt helpen graag natuurlijk, dat kan op verschillende manieren ik noem er een paar op, maar wees gerust ook zelf creatief, we staan open voor alle ideeën:

  • Lever bij ons je oude mobieltje in. Maar ook toners en inktcartridges brengen geld op. (alleen bekende merken) Ook bedrijven en scholen kunnen hier aan mee doen.
  • Volwassen kleding, dekens, schoenen, beddengoed, etc. levert voor ons geld op, dus breng ook maar mee.
  • Collecte in de kerk.
  • Collecteren voor het Oranje fonds of Nationaal fonds kinderhulp. Dan mag je in beide gevallen 50% van het opgehaalde bedrag doneren aan een, zelf gekozen, goed doel.
  • Vraag bij je supermarkt of ‘Je mag er zijn’ het goede doel mag zijn voor de embalage bonnetjes.
  •   Nieuw dit jaar is dat scholen die mee doen met de kinderpostzegel actie zelf een goed doel mogen uit kiezen waar dan 50% van hun behaalde opbrengst rechtstreeks aan gedoneerd zal worden. Het is nog heel vers nieuws, ik weet de details nog niet maar mocht je op de school van je (pleeg) kind alvast een balletje op willen gooien………

 

Wist je dat….

Stichting Hartendekens  geheel kosteloos prachtige met de hand gehaakte dekens schenkt aan in Nederland wonende kinderen/jongeren (van 6 maanden t/m 21 jaar) die in het dagelijks leven worden belemmerd in hun onbezorgd-kind-zijn door een langdurige ziekte of beperking (lichamelijk en/of geestelijk). Ook schenken ze aan kinderen waarvan een gezinslid binnen korte tijd zal overlijden of het afgelopen jaar overleden is. Meer informatie is te vinden op hun website.

 

 Koffie avond

Komende woensdag (21 maart) is het al weer de derde van de maand. Het onderwerp ligt al even op de plank en is afgelopen winter uitgesteld ivm het weer. Even een geheugen opfrisser: Han komt vertellen over de rol als veilige mannelijke opvoeder. Veel kinderen en jongeren hebben nare ervaringen met vaders, opa’s of andere mannen. Hoe kan je dan als pleegvader je bijdrage goed afstemmen en de kinderen/jongere een nieuwe positieve ervaring geven? En hoe moeilijk en kwetsbaar is dat soms. We zijn er vanaf 19.30 uur.

 

NL Doet

Op 9 maart hebben we meegedaan aan NL doet. Een groep van zeker 15 enthousiaste, voor ons onbekende, vrijwilligers is komen helpen opruimen en schoonmaken. Ook burgemeester T. Cnossen van Woudenberg kwam even helpen. We kijken terug op een gewelidige dag, er is heel veel werk verzet waardoor ons magazijn er weer spik en span uit ziet!

 

Opruimen

Vorig jaar hadden we nog opruimdagen af en toe op een zaterdag, dit jaar proberen we dat op een andere manier die iets meer frequentie heeft waardoor we het nog beter bij kunnen houden. Hoe we dat doen: De woensdag ochtend (in de even weken) is er een groepje vrijwilligers aan het werk om de boel op orde te houden. En daar is nog wel plek voor meer vrijwilligers! We hebben daarvoor een specilale watsapp groep gemaakt zodat we makkelijk met elkaar kunnen comuniseren. Wil je ook helpen en je aansluiten bij de groep (en dan ben je nog steeds niet verplicht om elke keer te komen) geef dat dan even door dan voegen we je toe.

 

Dank je wel voor je hulp alvast, als we met elkaar de schouders er onder zetten zie ik een zonnige toekomst tegemoet voor ‘Je mag er zijn’. En bij vragen gewoon even contact opnemen.

Wie weet tot snel!

Posted on March 20, 2018 at 12:50 pm

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *