Belangrijk nieuws, en meer, over de toekomst van ‘Je mag er zijn’

Voor jullie ligt weer een nieuwsbrief uit Woudenberg. Een nieuwsbrief met alledaagse dingen maar vooral met hele belangrijke dingen over de toekomst van ‘Je mag er zijn’
Het concept van ‘Je mag er zijn’ werkt al 11 jaar en wordt als maar groter, je kan wel zeggen; we worden volwassen. En dat kunnen we niet alleen. Naast uitbreiding van het bestuur en de vrijwilligers moeten we ook nadenken over de financieën voor de toekomst. Daarom zoeken we op korte termijn hulp hiebij.
Nog even op een rijtje wat we zoeken:

•Uitbreiding van het bestuur, voor hand en span diensten. Die ook kennis van zaken hebben, en kunnen helpen bij het uitvoeren van bestuurlijke taken.
•Vrijwilligers die regelmatig kunnen helpen opruimen en schoonmaken (kinderen kunnen mee)
•Iemand die voor ons opzoek kan naar financiele middelen en/of subsidieverstrekkers

Op dit laatste punt gaan we in het volgende kopje uitgebreider in, de rest volgt snel in een volgende nieuwsbrief, want we willen jullie niet overspoelen.
Maar mocht je al ideeën hebben over bovenstaande punten dan horen we het graag

.

Graag vraag ik uw aandacht voor een belangrijke vraag over de toekomst van ‘Je mag er zijn’.

‘Je mag er zijn’ is een kledingmagazijn voor pleeggezinnen en heeft als doel om pleegouders te voorzien van spullen waar zij behoefte aan hebben bij de plaatsing van een of meerdere pleegkinderen.
Pleegouders kunnen in het magazijn gratis tweedehands kinder kleding uitzoeken, maar er zijn ook kinderwagens, autostoeltjes, boxen, speelgoed, fietsjes – en nog veel meer. Allemaal voor pleegkinderen en alles is gratis.
Alhoewel de magazijnen draaien op vrijwilligers en alle spullen gratis geleverd worden, zijn er uiteraard ook kosten verbonden aan de exploitatie. Huur van het pand, elektriciteit en verwarming zijn voorbeelden van kosten die elke maand sowieso terugkomen. Vanaf de start van de magazijnen heeft Stichting Kinderpostzegels deze kosten betaald vanuit hun Pleegzorg programma, maar nu is de tijd aangebroken om te kijken of de magazijnen naar de toekomst toe zelf meer geld voor de exploitatie kunnen inbrengen.
•Het is belangrijk dat zich iemand gaat verbinden aan het kledingmagazijn die graag mee wil denken over de toekomst en over meer financiële zelfstandigheid. Daarom zijn we op zoek naar iemand met een zakelijk inzicht, iemand die mee kan denken over wie of wat we kunnen aanschrijven om richting de toekomst meer stabiliteit te ervaren.
•Het zou fijn zijn wanneer er iemand gevonden kan worden met een groot netwerk in de omgeving van onze locatie in Woudenberg.
•Kent u iemand die aan dit profiel voldoet?
•Bent u zelf iemand die hier mee aan de slag zou willen?
•Het gaat om een vrijwilligersfunctie die u in uw eigen tijd kunt doen.
•Uiteraard denken we graag met u mee over hoe uw functie het beste ingericht kan worden.

Bij vragen of interesse kunt u contact opnemen met Gonny; gonny@jemagerzijn.nl of 0343-421329
.

 

En dan nog de komende koffie avond.

Op 15 November is er weer koffieavond. Vanaf 19.30 zijn we aanwezig. Irene zal er deze avond zijn en vind het heel leuk om iedereen met zijn/haar vragen te adviseren.
Ze is al 25 jaar pleegouder, er zijn meer dan 70 kinderen door haar gezin opgevangen en op dit moment hebben ze er 4, in de leeftijd van 1 tot 22 jaar! Kortom een zeer ervaren ervaringsdeskundige die alle problemen, die je tegenkomt in pleegzorgland, wel bij de hand heeft gehad.
Het wordt een interactieve avond waarbij iedereen vrij is om, in een vertrouwde sfeer, zijn/haar vragen te delen.

 

Nieuw binnengekomen:

Moesten jullie ook al krabben deze week? De winterjassen en snowboots zijn er volop, kom snel kijken. En super leuk, de dames van de stichting ‘koude voetjes’ hebben weer heel veel poncho’s voor ons gebreid er is veel leuks, ook lekker warm ‘s avonds op de bank!

 

Dit was het weer voor nu. We stellen het zeer op prijs als je wilt nadenken over de belangrijkste vraag in deze nieuwsbrief. Zonder financiële middelen geen toekomst voor ‘Je mag er zijn! Niet leuk maar wel realiteit.

Namens het hele bestuur van ‘Je mag er zijn’ alvast bedankt, en misschien tot snel

 

Posted on November 10, 2017 at 8:52 pm

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *